Isaszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

"Istennek dicsőség, egymásnak segítség"

Kapcsolat

Isaszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2117 Isaszeg, Rákóczi u. 16.


Adószám: 
18398184-1-13

Nyilvántartásba vételi szám:
13-02-0006414

Bankszámlaszám:
Pátria Takarék: 65100228-11375182-00000000

Telefon:
+36/70-601-9105
E-mail:
isaszegote@gmail.com

Egyesületünk

Az Isaszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2013.02.21-én kapta meg a jogerős cégbírósági bejegyzését.

Egyesületünk saját anyagi forrásból (tagdíjjak) működik, az Önkormányzattól kapott  támogatásokkal  kiegészítve.  

Meglévő felszereléseink mind az egyesület tagjai által, saját erőből került beszerzésre mint pl.

- Egyéni védőeszközök ( védőcsizma, bevetési ill gyakorló öltözet, sisak, stb.

- Az autó málhaeszközök ( szivattyú, aggregátor, tömlők,  láncfűrész, kéziszerszámok, stb.

TELEPHELY: Az Isaszeg ÖTE telephely címe: 2117 Isaszeg Rákóczi utca 16.

A telephely az Önkormányzat tulajdona, melyet az Egyesületünk tartós használatra térítési díj nélkül kapta meg az Önkormányzattól.

Az épület felújítását as Isaszeg ÖTE tagjai önkéntes felajánlásból végeztük, kialakítottuk az öltözőket, a vizesblokkot, a pihenőt és központi fűtésrendszert. Szertárunkat folyamatosan fejlesszük, anyagi lehetőségeink adta kereteken belül. A szertár berendezési tárgyait ( bútorok, öltöző szekrények, munkapad, raktár berendezés, stb. az egyesület tagjai adományaiból származnak.

MŰSZAKI MENTŐ SZER:

2013 júniusában kaptuk meg a vonulós szerünket, egy Mercedes 308 tipusú gépjármű az Isaszegi Április 6 kör adománya, ami az első külső forrásból kapott támogatást volt. A gépjármű műszaki felszerelése az Isaszeg ÖTE tagjainak anyagi hozzájárulásából került megvásárlásra.

Az autón gyorsbeavatkozáshoz alkalmas nagynyomású PowerJet rendszer van telepítve. Alapvezeték szereléséhez alkalmas mennyiségű tömlők, sugárcsövek, állványcső, kapocspár kulcsok puttonyfecskendők, Viharkárok elhárításokhoz láncfűrészek, kézi fűrészek, kötelek, aggregátor, kéziszerszámok is rendszeresítve vannak.

Meglévő eszközeinkkel alkalmassá váltunk egy komolyabb együttműködésre a Gödöllői HTP-vel és megkötöttük a 3-as kategóriájú együttműködési szerződést. Vonulási területünk Isaszeg város és vonzáskörzete (Öreghegyi, Papphegyi külterületek és Szentgyörgypuszta)

2013 és 2014 évben 6 fő vonulós tűzoltóval vállaltunk szolgálatot. Több káresetnél segítséget tudtunk nyújtani mind a Gödöllő HTP kivonuló egységeinek és a helyi lakosoknak.

Folyamatosan bővítjük a káresetekhez legtöbbször alkalmazható felszereléseket (puttonyfecskendő, láncfűrész, szivattyú, stb.) Felújítás alatt áll az M800 típusú kismotorfecskendő.

Hagyományőrzés céljából felújítottuk a több mint száz éves és egykor használatban levő tűzoltószekeret és a lajtos kocsit, melyeket rendezvényeken folyamatosan bemutatunk és kiállítunk a szertárban.

2015 első felében 14 tagunk végezte el sikeresen a 40 órás alaptanfolyamot, így bővült a vonulós tűzoltóink száma.

Közben egy szervezeti átszervezésen is átesett az egyesületünk, miszerint megváltozott az egyesület székhelye és megváltoztak a tisztségeket ellátó személyek is.  Az átszervezésnek jogerőre emelkedése 2015.09.05. napja.

Szoros baráti az szakmai kapcsolatot alakítottunk ki a környékbeli Önkéntes és Hivatásos Tűzoltóságokkal. Együttműködésünk során különféle rendezvényeken, bemutatókon veszünk részt.